AIS PLB (Personal Locator Beacon)

(Door Henk Haak)

We zijn onderweg van Peterhead naar Kirkwall op de Orkneys. Het waait met een mooie ruim inkomende 5Bf en we klokken snelheden dik boven de 7 en af en toe zelfs boven de 8 knopen.

Bemanning

Deze reis hebben we twee extra bemanningsleden aan boord omdat het doel dit jaar IJsland is. In de vroege morgen trekt de wind aan tot 7 Bf met af en toe uitschieters boven de 30 knopen. Hoewel we de juiste zeilvoering hebben en de boot netjes rechtop vaart bespeur ik bij de twee opstappers enige spanning. Het gesprek concentreert zich op de mogelijkheden om met deze golven iemand terug te vinden die onverhoopt overboord geslagen is. We denken dat de kans met moderne middelen zoals personal AIS PLB's wat groter is maar we besluiten dat we overboord gaan met alle middelen moeten voorkomen.

Natuurlijk dragen we reddingvesten en lifelines, maar de splinternieuwe personal AIS PLB's die de twee voor de tocht hebben aangeschaft zitten nog in de verpakking in hun bagage. Ik stel voor om hier dan maar eens gebruik van te gaan maken. Het blijkt nog niet zo simpel, maar met behulp van de gebruiksaanwijzing lukt het toch om na een aantal pogingen de apparaatjes in hun reddingvesten aan te brengen.


In de vroege morgen zien we Horse of Copinsay in de hoge golven over bakboord voorbij glijden, ronden we Mull Head en bereiken we, met een mooie meestroom in de Shapinsay Sound, de marina van Kirkwall. Met zo’n stevige wind maken we natuurlijk het liefst aan de hoge kant van de steiger vast.

Aanleggen

De eerste poging mislukt en een extra rondje is nodig. De twee bemanningsleden, gemotiveerd om de tweede poging te doen slagen, staan gereed om vanaf de boot op de steiger te springen en hoewel de afstand tot de steiger nog stevig is, lukt het Casper toch prima. Oscar wil volgen, maar blijft met zijn voet achter de 70 cm hoge zeerailing hangen en kukelt overboord. Het reddingvest blaast onmiddellijk op en activeert zijn personal epirb. Direct verschijnt een AIS alert op de AIS monitor: de afstand tot de MOB is heel erg klein en de richting is schuin over stuurboord.

Vanaf de boot hoeven we weinig te doen, want Casper vist Oscar razendsnel uit het water en legt daarna de boot nog netjes vast ook.

(de namen van de bemanningsleden zijn gefingeerd)

 
Gelezen: 259 keer