Onderhoud ? Een reactie!



Lees een reactie op de oproep "Onderhoud voor en door Toerzeilers?"

 

De onderstaande reactie geeft precies aan wat ons voor ogen staat: Kan ik onder de toerzeilers een coach vinden voor een bepaalde klus?

Zijn er meer Toerzeilers die behoefte hebben aan een dergelijke service? Zijn er Toerzeilers die het zien zitten om een rol als 'instructeur' of 'controleur' op zich te nemen en op afstand of lijfelijk aanwezig te zijn?

Wij zien uw reacties graag tegemoet!

 

 Beste Webredactie,

Een goed idee "Onderhoud voor en door Toerzeilers?". Het klussen aan mijn boot geeft mij misschien wel evenveel plezier als het zeilen en varen zelf. Alle soorten klussen komen bij mij aan de orde zoals houtbewerking, epoxy, elektrische aansluiting en elektronica en de
motor.
Ik ben theoretisch opgeleid en snap het meeste wel, maar ben niet altijd vaardig in de praktijk. Bij hout- of epoxybewerkingen is de "straf" meestal alleen overdoen. Bij andere zaken is de straf groter. Als pas onderweg blijkt dat de klus niet goed is uitgevoerd, kunnen de
gevolgen serieus zijn.

Mijn suggestie voor "Onderhoud voor en door Toerzeilers?" is de volgende:

Is het mogelijk een soort second opinion van een collega-Toerzeiler te krijgen bij sommige uitgevoerde klussen? Als voorbeeld noem ik het door mij zelf stellen van de kleppen van de dieselmotor. Ik heb dat zelf uitgevoerd, maar zou graag willen weten of ik dat goed gedaan heb. De motor kan schade oplopen als de afstelling niet klopt. De collega-Toerzeiler zou alleen maar hoeven na te meten. Alle voorbereiding kan ik zelf doen.

Met vriendelijke groet,

(Toerzeiler bij de redactie bekend)

 
   

 

Binnen de websiteredactie is de gedachte ontstaan om op de website meer aandacht te besteden aan onderhoud  en aan kennis van de techniek in de boot.

Wij denken dat leden van de Toerzeilers veel voor elkaar kunnen betekenen.  We willen graag peilen of Toerzeilers, die een dosis kennis op een bepaald gebied hebben, deze kennis willen delen met Toerzeilers die behept zijn met een dosis onwetendheid  en behoefte hebben om aan iemand vragen te kunnen stellen. In een rubriek 'Toerzeiler zoekt een oplossing voor . . . . ' . willen we proberen om een koppeling tussen de onwetende en de wetende tot stand te brengen, niet door middel van een forum met oeverloos geklets over non-oplossingen ,maar op een meer rechtstreekse en persoonlijke manier. 

 

Daarnaast vragen we de 'Handige Harries' onder de Toerzeilers om ons te willen voorzien van gedetailleerde fotoreportages met omschrijving hoe ze een klus aanpakken. Uiteraard vragen we om toestemming  om de informatie op de website te plaatsen en die op deze manier te delen met de andere leden.

Ook nuttige informatie, tips en trucs  kunnen onderdeel zijn van de rubriek

 

Hiernaast zit u een voorbeeld


Gelezen: 106 keer