Blog nr 1

Nieuwe website maken voor de toerzeilers: dankzij teamwork gelukt!

Door: Gea van Helsdingen van Oortmarssen  voorzitter webcommissie

Om in een bedrijfsmatige organisatie veranderingen voor elkaar te krijgen, dat is al een hele uitdaging. In een vrijwilligersorganisatie met veel commissies is de complexiteit nog groter, is onze ervaring. Het vergt veel doorzettingsvermogen, gekoppeld aan flexibiliteit en incasseringsvermogen. Een kleine groep vrijwilligers heeft bij de Toerzeilers het wel voor elkaar gekregen! We hebben voor de vereniging na maanden intensief samenwerken een nieuwe website opgeleverd! Was het makkelijk en zouden we er weer aan beginnen: Nee! Is het goed geworden? Ja, en het heeft onze verwachtingen overtroffen!  

De aanleiding om dit traject in te gaan was dat de leden niet tevreden waren over de kwaliteit van de oude site. Voor kleine veranderingen hadden we kennis van buiten onze commissie nodig. Dat schoot niet op…. Wij kwamen na een tijd zo doorgemodderd te hebben tot de conclusie dat het roer helemaal om moest. We hebben een voorstel “website redesign” gemaakt. Onderdeel daarvan was om met externe hulp en in nauwe samenwerking met een vormgever een vliegende start te maken en al doende tot een nieuw ontwerp te komen.  

 

We kregen hier echter binnen de vereniging niet de handen voor op elkaar. Het voorstel werd te vaag, te risicovol gevonden. En bovendien: dit konden we zelf toch ook? Dit laatste was makkelijker gezegd dan gedaan. We wisten niet goed wat er allemaal mogelijk was en ook niet wat we nu precies wilden: dat heeft ons heel veel tijd en energie gekost. We zijn uiteindelijk geslaagd in het neerzetten van een nieuwe website. Voor een deel omdat we ons team hebben weten te versterken met voldoende technische kennis om de kwaliteitsslagen goed te kunnen maken. Vooral omdat onze kracht zit in de samenwerking met elkaar en met (bijna) alle commissies.  Zijn we nu klaar? Nee, de kunst is nu om de kwaliteit te behouden, commissies te enthousiasmeren en puntjes op de i te zetten. Hebben we nog kwaliteiten gemist? Ja, onder andere een vormgever.  


Zin om onze webcommissie te komen versterken en helpen de website www.toerzeilers.nl verder te ontwikkelen? 

We zoeken onder andere nog een vrijwilliger die ons helpt bij het nalopen en opruimen van oude content, een redacteur die met een frisse blik ca 3 x per jaar de website naloopt op leesbaarheid en actualiteit en nog steeds een vormgever. 

We bieden een team vrijwilligers die elkaar goed aanvullen en zonder te vergaderen elkaar heel goed wisten te vinden. Interesse? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij deze is vernieuwde website geopend!!!

Dit is het eerste blog op onze website. Heb je zin om een blog te schrijven over je zeilervaring, stuur kopij naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

Gelezen: 504 keer
Meer in deze categorie: Een vooruitziende blik »