Kleine boot, groot avontuur

Leo Boogerd: “Een kleinere boot komt verder, in heel Europa”

‘Lengte loopt’ en je hebt meer voorraad aan boord, dus een grotere boot brengt je verder. Toch? Nee hoor! Leo Boogerd laat ons zien hoeveel meer je ziet en meemaakt met een kort, trailerbaar, zeer ondiep en toch zeewaardig zeiljacht. Hij toont hoeveel dichter je daarmee leeft bij de mensen en bij de natuur, ook in het verre buitenland.

Hoger die rivier op, dieper die fjord in, toch nog plek voor jou alleen in dat bijzondere haventje, mooier contact met de lokale bewoners omdat je dichterbij komt. Leo zeilt daarvoor sinds 2003 samen met zijn partner Philien Blok in hun zelfgebouwde ‘Lillen’, een zwaardboot van 5,75 meter lang met een diepgang van 40-120 cm en 16 m2 zeil onder vol tuig.

Daarmee verkent hij andere zeilgrenzen dan gebruikelijk. Niet die steeds langere oversteek, wel steeds bewegen met het weer en de onbekende oevers. Met beelden uit Denemarken, Zweden, Noorwegen, Frankrijk (Bretagne & Atlantische kust), Spanje (Galicië) en Griekenland (de Ionische eilanden) geeft Leo ons een indringend beeldverslag. Ook vertelt hij over het leven aan boord en de nautische kant van deze reizen. Hoor zijn verhaal over slim meebewegen met de natuur, want die schoonheid is steeds even dichtbij als haar brute kracht. Dus ga je aanpassen, samenwerken en synchroniseren met de elementen. Wie ‘Spiegel der Zeilvaart’ leest kan er al iets van hebben gezien.

Dit zou de avondlezing zijn in het Winterweekend van 2021, maar dat jaarlijkse congres van onze mooie vereniging is nu helaas niet mogelijk. Gelukkig is de ‘zaal’ nu onbeperkt open op zaterdagavond 30 januari 2021: alle leden en hun huisgenoten kunnen thuis online deelnemen!

Aanvang 20:00 uur, direct na afloop (rond 21:00 uur) is er gelegenheid om via de chat in MS-Teams vragen te stellen. Wie zich aanmeldt krijgt een week tevoren een weblink voor een sessie in MS-Teams, met uitleg hoe die gratis app werkt. Let op: de aanmelding sluit daarom op woensdag 20 januari 2021,
Meld je hier aan

 

Gelezen: 213 keer Laatst aangepast op vrijdag 27 november 2020 12:48